Blog

Hashtag-ul #smscluj, pe locul 1 in topul din Romania, timp de doua zile

Mai mult de 300 specialisti in online, bloggeri si reprezentanti ai companiilor au participat la Social Media Summit Cluj, cel mai mare eveniment regional despre online si social media. Evenimentul a inregistrat o excelenta mediatizare in mediile sociale, inregistrand timp de doua zile consecutiv hashtag-ul #smscluj pe locul 1 din Romania, peste 1100 de mesaje pe Twitter, 50 de articole pe blog si 20 in presa locala si nationala.

Social Media Summit a avut loc in 16 decembrie la Hotel City Plaza din Cluj si a fost organizat de catre revista Biz. Aceasta este a doua editie din seria de evenimente Social Media Summit organizate de Biz. Primul a avut loc la Timisoara in septembrie, si a anuntat in premiera Topul celor mai Influente Personalitati din Social Media.

Social Media Summit Cluj a lansat in premiera rezultatele studiului GfK despre asteptarile companiilor de la social media precum si metodele pe care acestea le folosesc pentru a integra social media in strategia de comunicare. Cateva dintre concluziile studiului arata ca in Romania suntem inca intr-o perioada de experimentare iar companiile trebuie sa isi puna ca obiective sa loializeze si sa ajute consumatorii prin mediile sociale.

Evenimentul a avut ca speakeri influenceri de top din mediul online, atat din Bucuresti cat si din blogosfera locala, evenimentul marcand o premiera prin numarul, prezenta si interactiunea participantilor. Au vorbit, pe rand: Sergiu Biris, Fondator, Trilulilu, Daniel Pana, Director Marketing BCR, Grant McKenzie, Vice-Presedinte Marketing Ursus, Anca Rarau, Director Marketing si Comunicare Banca Transilvania, Valentin Deac, Director Executiv, Nokia, Adrian Hadean, Blogger, www.adihadean.ro, Cristian Manafu, Social Media Consultant, ProdigyPR, Cristian China-Birta, Antreprenor online, www.chinezu.eu, Cristian Dorombach, Blogger, www.piticu.ro, Costin Cocioaba, Owner, www.reFresh.ro, Lorand R. Minyo, CMCO Webfactor, Andrei Crivat, Project Manager, www.eBucataria.ro, Laurentiu Dumitrescu, Managing Partner, DigitalStar.