Blog

Hashtag-ul #smscluj, pe locul 1 in topul din Romania, timp de doua zile

Mai mult de 300 specialisti in online, bloggeri si reprezentanti ai companiilor au participat la Social Media Summit Cluj, cel mai mare eveniment regional despre online si social media. Evenimentul a inregistrat o excelenta mediatizare in mediile sociale, inregistrand timp de doua zile consecutiv hashtag-ul #smscluj pe locul 1 din Romania, peste 1100 de mesaje pe Twitter, 50 de articole pe blog si 20 in presa locala si nationala.

Social Media Summit a avut loc in 16 decembrie la Hotel City Plaza din Cluj si a fost organizat de catre revista Biz. Aceasta este a doua editie din seria de evenimente Social Media Summit organizate de Biz. Primul a avut loc la Timisoara in septembrie, si a anuntat in premiera Topul celor mai Influente Personalitati din Social Media.

Social Media Summit Cluj a lansat in premiera rezultatele studiului GfK despre asteptarile companiilor de la social media precum si metodele pe care acestea le folosesc pentru a integra social media in strategia de comunicare. Cateva dintre concluziile studiului arata ca in Romania suntem inca intr-o perioada de experimentare iar companiile trebuie sa isi puna ca obiective sa loializeze si sa ajute consumatorii prin mediile sociale.

Evenimentul a avut ca speakeri influenceri de top din mediul online, atat din Bucuresti cat si din blogosfera locala, evenimentul marcand o premiera prin numarul, prezenta si interactiunea participantilor. Au vorbit, pe rand: Sergiu Biris, Fondator, Trilulilu, Daniel Pana, Director Marketing BCR, Grant McKenzie, Vice-Presedinte Marketing Ursus, Anca Rarau, Director Marketing si Comunicare Banca Transilvania, Valentin Deac, Director Executiv, Nokia, Adrian Hadean, Blogger, www.adihadean.ro, Cristian Manafu, Social Media Consultant, ProdigyPR, Cristian China-Birta, Antreprenor online, www.chinezu.eu, Cristian Dorombach, Blogger, www.piticu.ro, Costin Cocioaba, Owner, www.reFresh.ro, Lorand R. Minyo, CMCO Webfactor, Andrei Crivat, Project Manager, www.eBucataria.ro, Laurentiu Dumitrescu, Managing Partner, DigitalStar.

Zoso.ro, Chinezu.eu si Piticu.ro, cele mai influente bloguri din social media romaneasca.

In cadrul evenimentului Social Media Summit, am lansat “Top 50 cei mai influenti oameni din social media din Romania”. Clasamentul, determinat prin agregarea prezentei in online si masurarea indicatorilor din social media, a fost realizat impreuna cu TreeWorks (ZeList) si Kaspersky Lab. Influenta in social media a fost definita in functie de gradul de preluare a materialelor generate de o persoana si de numarul de persoane cu care aceasta interactioneaza in mod activ.

Astfel potrivit clasamentului, cei mai influenti 10 romani in social media sunt: Vali Petcu, Cristian China-Birta, Cristi Dorombach, Cristian Manafu, Cetin Ametcea, Bobby Voicu, Sebastian Dragos-Bargau, Vlad Petreanu, Cristian Sutu si Orlando Nicoara.

Concomitent, a fost realizat un top al celor mai influente “vedete” in social media si un clasament al blogurilor colective. In clasamentul vedetelor conduce Cabral Ibacka urmat de Mircea Badea si Tudor Chirila, iar in topul celor mai influente 10 bloguri colective conduce bookblog.ro, urmat de monden.info si refresh.ro.

Topul complet poate fi vazut aici

20% discount la serviciile Status Pimp pentru participantii Social Media Summit

Daca participi la Social Media Summit in 29 septembrie beneficiezi de un discount de pana la 20% la Status Pimp pentru a-ti face publicitate pe statusuri. Status Pimp este unul dintre partenerii Social Media Summit si, totodata, primul si unicul serviciu de promovare online prin intermediul statusurilor de IM. Care este principiul de functionare al Status Pimp? Sa zicem ca tu ai un site, serviciu sau un produs pe care vrei sa il promovezi. Status Pimp are o retea de “pimperi” care vor sa il recomande prin afisarea pe statusul lor de Yahoo! Messenger, Google Talk sau Skype.  Daca esti pe lista participantilor Social Media Summit, cere reducerea ta pe pagina personalizata SMS!