Program
11.00-12.00 Inregistrare participanti & Starbucks Welcome (organic coffee & cookies)
12.00-13.30 SESIUNEA I:
Green (R)evolution: Generatia "condamnata" la ecologie.
Dezbatere cu specialisti de top despre problematica reciclarii si a waste managementului, o preocupare intre obligatie si drept pentru corporatii, oficialitati, ONG-uri si societate.
- “Initiative si prevederi legislative in domeniu. Impactul si rolul oficialitatilor in regularizarea procesului reciclarii si waste management-ului”
- “Waste Management-ul, un deziderat al strategiilor de business. Implicarea corporatiilor, intre obligatie si ratiune de business”
- “Rolul ONG-urilor si al companiilor reciclatoare in sistemul de waste management”
- “Prin mobilizare crestem tara! Analiza campaniei “Let’s Do It Romania!”cu prezentarea rezultatelor finale. Care este impactul real al initiativei si actiunii civice?”
Speakeri confirmati:
- Silvian Ionescu, Comisar General, Garda Nationala de Mediu
- Raul Pop, Managing Director, Recolamp
- Andrei Orban, Presedinte, Asociatia Environ
- Liana Buzea, Coordonator, Echipa de Conducere, Let's do it Romania
- Sorin Cristian Popescu, Director General, Eco-Rom Ambalaje.
- Iolanda Prunache, Quality Assurance, Food Safety & Environment Manager, Danone Romania
- Moderator: Marta Usurelu, Redactor-Sef, Revista Biz
13.30-14.00 - Fresh Organic Food Tasting
14.00 – 15.30 SESIUNEA II:
Inovatia in Green Business.
Inovatia, sub forma de noi tehnologii, procese de management sau modalitati de comunicare este un must-have in managementul companiilor ecofriendly. Dar care sunt strategiile si aplicatiile lor inovative in management pe care companiile trebuie sa le foloseasca pentru a fi sustenabile? Conferinta prezinta best practices, exemple concrete si studii de caz in aceasta directie.
Panel de discutii:
- David Grant, Group Sustainable Development Projects Manager, SAB Miller: “Masurarea eficientei si evaluarea riscului folosirii apei industriale in procesul de productie” -
- Ingo Nissen, Country Representative and Development Manager for Romania, Sonae Sierra: “Cladiri mai verzi pentru dezvoltare sustenabila“
- John J. Aston, Managing Director, AstonEco Management:“Inovatia: motorul verde pentru sustenabilitatea companiei”
- Delia Dimitriu, Research Fellow, Manchester Metropolitan University UK: "Actiuni de reducere a amprentei de carbonon: studiu de caz TAROM".
- Ruxandra Brutaru, Presedinte Tarom
- Moderator: Alexandru Ardelan, Redactor Revista Biz
Invitat special: Delia Dimitriu, PhD, Research Fellow, Manchester Metropolitan University UK
Delia Dimitriu este expert international cu mai mult de 14 ani experienta in problematica mediului. Este cercetator academic la Manchester Metropolitan University - Centre for Air Transport and the Environment, implicata in numeorase proiecte si echipe de lucru internationale (ICAO/ CAEP, IPCC, UNFCCC). A condus numeroase proiecte din CEE si Asia si face parte din grupul de experţi "International Panel on Climate Change" al ONU care a castigat PREMIUL NOBEL PENTRU PACE in 2007.
15.30-16.00 - Energy Break-Season Fruits & Starbucks Coffee
16.00 – 17.30 SESIUNE SPECIALA:
Training in Green Consulting
Sustinut de John J. Aston, Managing Director, AstonEco Management
Multe companii investesc bani in idei de green business care nu sunt nici eficiente nici benefice mediului si care le atrag acuzatii de green-washing (acele actiuni realizate exclusiv in scopul de a atrage atentia asupra unor practici care nu sunt in realitate sustenabile). Trainingul este destinat managerilor CSR, consultantilor, reprezentantilor agentiilor de PR dar si managerilor si antreprenorilor care doresc sa invete cum sa creeze legatura intre practici de business green si celelalte obiective de business si dezvoltare.
Participa pentru a afla:
- Cum sa distingi intre practici de greenwashing si strategii autentice de green business
- Cum sa oferi consultanta afacerilor si managerilor despre practici ecologice si procese sustenabile de management
- Cum sa ajuti organizatiile fara expertiza in green in crearea planurilor de dezvoltare si crestere pe baze ecologice